top of page

ONZE PIZZERIA

Sinds 2015 is onze familiezaak, pizzeria Da Giampaolo, gevestigd in het oude stationspand van Baflo. Hoewel we zijn begonnen als afhaalrestaurant, kunt u ook in ons kleine, knusse zaaltje van onze vele heerlijke pizza's, pasta's en weekend-delicatessen genieten.
Bent u vegetariër of veganist, ook dan is er op onze menukaart voldoende keuze en mocht er sprake zijn van een allergie of intolerantie, dan kunt u altijd vragen naar de mogelijkheden.
We doen graag ons best voor u!


U bent van harte welkom!

IMG_1709.jpg

LEUK DAT LOGO VAN DE PIZZERIA, MAAR WAT IS HET?

Het is een pintadera. Dat woord verraadt een Spaanse herkomst. Archeologen

zijn er nog steeds niet over uit of het nu gaat om een stempel die gebruikt werd

om brood en gebak mee te merken of een stempel voor lichaamsversieringen
bij de oude volken die op de Canarische eilanden leefden.

 

Maar bij het Nuragische volk op Sardinië komt de pintadera ook voor: Er zijn beeldjes gevonden van sacerdoti (priesters) die een brood in de handen houden met daarop een soortgelijk stempel, als een soort van offerande. Hier lopen de theorieën van de archeologen eveneens uiteen. Het zou een kalender kunnen zijn: “sa Arroda de Tempu”, ofwel het wiel van de tijd. Een soortgelijke kalender komt ook bij de oude Egyptenaren voor.

 

Er zijn dus veel theorieën. Wij hebben voor het logo gekozen omdat in de mediterrane cultuur en die van Sardinië in het bijzonder het brood een belangrijke rol speelt.

Vroeger werden de broden niet thuis maar in een gemeenschappelijke oven gebakken. Om ze van elkaar te onderscheiden werd het brood vaak “gemerkt” met een persoonlijk stempel.

 

Wij willen ook graag onze “stempel” drukken op de producten die uit onze oven komen:

het stempel vers, ambachtelijk en met aandacht gemaakt!

Schermafbeelding 2020-07-03 om 06.21.47.

JUDITH SCHRIJFT!

Judith, de vrouw van Giampaolo, heeft diverse artikelen gepubliceerd in tijdschriften als La Cucina Italiana en Bouillon.
Benieuwd naar wat ze schrijft over Sardinië?
Bekijk hieronder een selectie van haar stukjes!

bottom of page